Datum Onderwerp
07-09-22 Opening Seizoen
01-10-22 Feest avond
04-01-23 Nieuwjaars receptie
23-03-23 ALV
26-03-23 Zutphense Kampioenschappen
31-05-23 Einde Seizoen
10-06-23 Feestavond
14-06-23 aanvang Zomerleague

 

Vanaf 25 september vervalt de 1,5 meter-maatregel. Ben je 13 jaar of ouder, dan heb je bij alle horeca sporten (dus ook bij het bowlen) het coronatoegangsbewijs nodig.

Fletcher heeft aangeven dat vanaf 25-09 iedere bezoeker over een coronatoegangsbewijs dient te beschikken.
Het is ons niet bekend of hier ook actief op gecontroleerd gaat worden door Fletcher.
Het standpunt van het bestuur van de vereniging is dat wij niet zullen controleren op coronatoegangsbewijzen en ons niet zullen bemoeien met het wel of niet verlenen van toegang tot de bowlingbanen. Het bestuur ziet dit als iets tussen Fletcher en de individuele bezoekers van het Fletcher pand.
Het kan dus zijn dat leden zonder Corona toegangsbewijs geweigerd worden door Fletcher.
Teams blijven zelf verantwoordelijk voor het aantal spelers dat op een speeldag aanwezig is en voor de financiële verplichting aangaande de huisleague avond.
Voor verdere informatie aangaande het toelatingsbeleid, verwijzen wij naar Fletcher zelf.

➡️ Heb je vragen over het coronatoegangsbewijs of het vaccinatiebewijs (de QR-code)? In de CoronaCheck-app en op de website https://www.coronacheck.nl/ vind je meer informatie over het coronatoegangsbewijs of het vaccinatiebewijs (de QR-code).

➡️Heb je geen smartphone of CoronaCheck-app en wil je een papieren coronatoegangsbewijs maken? Kijk op www.coronacheck.nl/print en log in met DigiD om de gegevens van je vaccinatie op te halen.

➡️ Heb je geen DigiD, CoronaCheck-app, smartphone of computer met printer? Houd je identiteitsbewijs (BSN) bij de hand en bel 0800-1351 (tussen 8.00-20.00 uur). Dan kun je een coronatoegangsbewijs op papier thuisgestuurd krijgen.

De afgelopen week hebben wij helaas moeten besluiten om de huisleague bij de senioren wederom stil te leggen.
Dit als gevolg van de genomen Covid-19 maatregelen door de regering.
Het was ons eerst nog onduidelijk of de jeugdleague wel door zou kunnen gaan. Na een aantal dagen hebben wij jammer genoeg moeten beslissen dat ook de jeugdleague voorlopig niet plaats zal vinden. Pas als er een versoepeling van de huidige maatregelen komt, zullen beide leagues wellicht weer herstart kunnen worden.
Om ons heen zien we bij andere bowlingverenigingen verschillende interpretaties van de afgekondigde maatregelen. Ingegeven door commerciële wensen en/of noodzaak wordt er hier en daar soepeler met de regels omgegaan of worden regels anders toegepast.
Er is na het afkondigen van de nieuwe maatregelen duidelijk gevraagd om niet de wettelijke randjes op te gaan zoeken van hetgeen nog wel mogelijk is. Wij vinden het als bestuur niet verantwoord om in de huidige omstandigheden onze leden meer dan noodzakelijk risico te laten lopen op besmetting met het Covid-19 virus. Tijdens de afgelopen huisleague avonden is gebleken dat ondanks de moeite die een ieder doet, het moeilijk blijft om de gevraagde maatregelen zoals 1.5 meter afstand houden in acht te nemen. Dit was voor het bestuur een voorname reden om beide huisleagues voorlopig stil te leggen.
Los van de mening van het bestuur, zijn wij als Bowling vereniging Zutphen afhankelijk van de stelling die Fletcher Zutphen inneemt. Zij hebben besloten om de bowling uitsluitend toegankelijk te maken voor hotelgasten. Dit betekent voor ons dat wij tijdelijk geen toegang hebben tot de bowling en derhalve ook geen leagues kunnen organiseren. Als bestuur ondersteunen wij deze beslissing van Fletcher.
 
Blijf allemaal gezond en hopelijk tot snel!!
Vandaag heeft het bestuur gesproken met Fletcher. Door een verordening welke geldig is in Noord-Oost Gelderland, is het vanaf 18 juni beperkt mogelijk om te bowlen.
Toegestaan is het om met 2 personen op 1 baan te staan of met max. 5 als deze uit 1 huishouden komen.
Per banenpaar zal er 1 baan gebruikt worden, maximaal 5 banen kunnen dus gelijktijdig worden gebruikt.
Leagues en wedstrijden zijn nog niet toegestaan. Vanaf wanneer dit wel weer is toegestaan, is nu nog onbekend. Wij hopen dat hier snel duidelijkheid over komt. De exacte datum voor de start van de nieuwe huisleague is hierdoor nu dus nog niet bekend.
Fletcher is bereid om de woensdagavond te reserveren voor BVZ leden. Dit geldt voor senioren en jeugdleden. De leden kunnen op de woensdagavond tegen trainingstarief reserveren. Op andere dagen kan ook gereserveerd worden, maar dan tegen normaal baan tarief. Het is voor Fletcher financieel op dit moment niet mogelijk om banen op andere avonden dan de woensdagavond tegen trainingstarief te verhuren. Er kan op de woensdagavond van 18 uur tot 22 uur gereserveerd worden. In principe 1 uur per baan, dit om iedereen de kans te geven om weer te trainen. Indien er onvoldoende animo blijkt zal Fletcher de banen ook aan recreanten verhuren.
Leden dienen de baan bij Fletcher telefonisch te reserveren via telefoonnummer 0575 - 52 55 55. Per uur zijn er 45 minuten speeltijd, de overige 15 minuten zijn om de wissel van spelers volgens de corona regels te kunnen laten verlopen. Na afloop van het bowlen dient men direct de banen te verlaten. Het is niet de bedoeling dat men blijft rond hangen, dit ivm het maximale aantal mensen (30) dat in de bowling aanwezig mag zijn.
Nadat er telefonisch is gereserveerd krijgen de leden een bevestiging via de email met daarbij de corona spelregels. Er mag gebruikt gemaakt worden van eigen bowling materiaal.
Wij beseffen dat dit nog geen ideale situatie is, maar het is een begin om weer in vorm te komen voorafgaand aan het nieuwe huisleague seizoen.

Beste BVZ leden,

 
Door de nieuwe maatregelen van deze week, is het huisleague seizoen 2019/2020 ten einde gekomen. Geen spannend einde met feestelijke afloop. Maar gewoon pats boem afgelopen.
 
In vergelijk met alle Corona problemen in de wereld een nietszeggende en logische gebeurtenis maar als BVZ lid toch wel jammer. De stand per 11-03-2020 zal de boeken ingaan als de eindstand van dit seizoen, en zal doorgegeven worden aan de NBF.
 
De feestavond welke gepland stond gepland op 13-06 zal zeer waarschijnlijk verzet gaan worden naar het begin van seizoen 2020-2021. Ook de ALV zal voorafgaand aan het nieuwe seizoen gehouden worden. Zodra het mogelijk is, zullen we hier nieuwe data voor vastleggen.
 
Hoe de zomerleague er dit jaar uit gaat zien, is ook afhankelijk van huidige en toekomstige maatregelen rondom de Corona crisis. Zodra het mogelijk is, zullen we dit bekend maken.
 
De contributie facturen voor het nieuwe seizoen zullen in mei verzonden gaan worden. Het programma voor het nieuwe seizoen zullen we zo snel als mogelijk is communiceren
 
Namens het bestuur wens ik iedereen goede gezondheid en veel wijsheid, aangaande het omgaan met alle richtlijnen,toe. Pas goed op jezelf en elkaar en hopelijk weer tot snel op de bowlingbaan.
 
Met vriendelijke groet,
 
Namens het Bestuur BVZ
 
Eddy de Gunst
Secretaris

Zie hier de berichtgeving van de NBF